Boek: nice girls don’t get the corner office

Boek cover

Een boek gekregen

Met kerst kreeg ik van de zus van Joek een nieuw boek: nice girls don’t get the corner office van Lois P. Franklin. Vorige week noemde ik dit boek al even.

Hoe werkt het boek

Het is een soort werkboek. Je kunt er heel actief mee aan de slag. In het begin wordt je gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hier rolt een bepaalde score uit en daarmee kun je dan weer aan de slag in de rest van het boek.

Het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. De hoofdstukken bevatten uiteraard een hoop tekst maar niet zoals je deze zou verwachten. De hoofdstukken zijn gevuld met ‘fouten’, ze zijn ook genummerd door het hele boek heen. Bij deze fouten wordt meestal verteld wat iemand deed en hoe dit beter kan voor een groter succes.
Soms wordt het anders aangepakt en wordt er juist verteld wat iemand heel goed deed.

Na ieder subkopje, iedere fout in het boek, volgen er tips. Soms alleen coachingtips van de schrijfster. Soms ook tips van professionals en ervaringsdeskundigen.

Een goed boek

Ik vind het een heel goed boek om meerdere redenen.

Reden 1

Ik heb jaren nagenoeg niets gelezen. Pas kort geleden, zo’n 2 jaar terug, pakte ik vrijwillig weer een boek op en heb deze van kaft tot kaft gelezen. Sindsdien heb ik de smaak weer een beetje meer te pakken en heb ik een aantal boeken gelezen.
Maar om nou te zeggen dat ik heel makkelijk boeken verslind, nee.

Zo kom ik bij een van de redenen dat ik dit boek heel fijn vind: het leest lekker makkelijk weg. De fouten zijn kort beschreven, meestal maar 1 of 2 pagina’s. Dit geeft veel stopmomenten. Ik schreef al eerder dat ik dit heel prettig vind lezen in dit bericht over ‘Het geheime leven van kleuren’.

Reden 2

Zelf vind ik het prettig om aantekeningen te maken in mijn boeken. Bij sommige boeken voelt het toch alsof het niet kan of niet mag. Weer iets wat ik fijn vind aan dit boek: je wordt zelfs aangemoedigd om het wel te doen.
Uiteraard kun je er altijd voor kiezen om op een apart papier mee te schrijven. Dus als je juist niet in het boek wilt schrijven, blijft dat altijd een optie.

Reden 3

Het boek gaat over hoe je zakelijk een sterker persoon wordt. Nou zie ik mijzelf al als een sterk persoon, maar ik zie mijzelf nog niet als een zakelijk sterk persoon. Er valt een hoop te leren en gelukkig doe ik dat ook, dankzij dit boek.

Reden 4

Het is nou eenmaal heel praktisch, met zo veel tips en tricks. Een aantal dingen kan en wil ik direct toepassen en maakt het ook heel haalbaar om mijzelf te verbeteren.
Een aantal dingen bewaar ik liever voor later omdat ze nu niet relevant zijn of omdat ze nog te groot lijken/zijn.

Reden 5

Het is geschreven voor en door een vrouw. Er komen talloze voorbeelden in voor van powervrouwen in de zakenwereld en vergelijkingen tussen man en vrouw. Het boek gaat dan dus ook vooral over het dichten van de eventuele gaten tussen man en vrouw.

Hoe nu verder

Ik ben ongeveer op een kwart van het boek, misschien een derde. Ik ga nu vrolijk verder met het maken van aantekeningen bij de punten waar ik aan moet werken. En ik lees fijn verder door de punten waar ik op dit moment nog niet zo veel mee wil.

Alle pagina’s waar ik denk dat ik direct baad bij kan hebben, schrijf ik op. Zo kan ik makkelijk terug naar de voor mij belangrijke informatie.
Ik kan dan snel mijn aantekeningen terugvinden en de praktische tips toepassen en uitvoeren.

Het missende schema

Terwijl ik rustig aan het lezen was, ging het in de tekst over een schema. Het was gebaseerd op de piramide van Maslow. Deze heb ik even op moeten zoeken. In de tekst stond beschreven dat het schema bij deze fout meer inging op het werkende leven.

Op de plek waar het schema had moeten staan, stond alleen een lege ruimte. Ik had geen idee waar de tekst over ging omdat het zo vast hangt aan dit schema.
Omdat ik echt niets begreep van dit onderwerp, heb ik een mail gestuurd naar de schrijfster. Ik vertelde haar dat ik het boek aan het lezen was, het schema miste op pagina zoveel bij fout zoveel en of ze mij dit schema kon sturen.

Ik verwachtte er niet veel van. Een bestseller schrijver en coach heeft vast geen tijd om een mailtje vol spelfouten te beantwoorden en dan ook nog eens uit te zoeken waar ik het in godsnaam over had.

Ik had het mis. Binnen drie dagen had ik een reactie met het missende schema in de bijlage en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Boek cover
Boek pagina 213
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!