Bright Makers op een event

Bright Makers just arrived

Bright Makers op Bright Day

Bright Makers heeft mij gevraagd om te werken op het event Bright Day van RTL. Het is een event over Science en Technologie. Ik ben niet super technisch maar wel thuis in een aantal workshops die Bright Makers aanbiedt.

Hydraulische draak

Op foto’s op Instagram en Facebook is te zien dat ik met enige regelmaat op basisscholen een workshop geef waar kinderen een draak knutselen. Het gaat natuurlijk niet alleen om het maken van een vet mooie draak. Het gaat hierbij ook om het hydraulisch systeem.

Het is mooi om in kinderogen te zien dat ze opeens begrijpen wat hydrauliek doet en hoe dit de draak in beweging kan zetten.

Workshop van Bright Makers

Bright Makers biedt meer workshops dan alleen de hydraulische draak. Dit bedrijf zet zich in voor maakonderwijs. Ik sta hier ook achter. Ik denk dat het heel belangrijk is voor het brein om spelend te leren, makend te leren. En door te doen te zien hoe iets werkt, bijvoorbeeld hydrauliek. Dit is ook allemaal met tekst en plaatjes uit te leggen maar het beklijft toch veel beter wanneer de kinderen dit zelf kunnen ontdekken en maken?

Het event

Bright Makers stond dus op het event Bright Day. Ik stond hier samen met twee collega’s. Samen hebben wij een paar honderd kinderen en ouders aan het werk gezet. We hebben ze mooie draken laten maken. Sommigen kwamen vooral om het hydraulisch systeem te ontdekken, anderen kwamen juist om een prachtige creatie te maken. Dat de draak dan kon vliegen, was een bonus.

Het was heerlijk om hier twee dagen keihard te werken. Wel was het heel vermoeiend om telkens over de hoeveelheid geluid heen te praten. Om ons heen stonden natuurlijk heel veel andere stands en deze hadden bijna allemaal een geluidssysteem aanstaan.

Bright Makers just arrived
Bright Makers kids working
Bright Makers stand
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!