Harry Potter Handlettering

Harry Potter

Harry Potter en ik

Ik ben groot fan van Harry Potter maar niet zo’n fan van lezen (tot een paar maanden geleden). Ik heb één Harry Potterboek gelezen, of liever gezegd, geluisterd, en dat is het. Verder ken ik het verhaal via Daniel Radcliff, Emma Watson en Rupert Grint.

Ik kan volledig opgaan in de eerste paar films en kan daar praktisch ieder woord van meepraten. Totdat we aankomen bij film 6. Daar wordt het allemaal wat spannender en raak ik mijn feeling met dat kleine jongetje Harry kwijt. Ik heb altijd moeite met door de laatste paar films heen komen. Wat zelfs betekent dat ik deze vaak niet eens meer kijk.

Een tijd geleden was er in Utrecht een expositie over Harry Potter. Samen met Joek ben ik hier naartoe geweest. We hebben genoten en ontzettend ons best gedaan niet als ons geld uit te geven in de winkel aan het einde. Dat is redelijk gelukt en hebben alleen wat snoepjes gekocht en de Marauders map. Ik kan niet wachten tot Joek en ik ons eigen huisje samen hebben en deze kaart prominent aan de muur gehangen kan worden.

De opdracht

Ik ben gevraagd om in elk geval twee quotes te handletteren voor Sandra.

De eerste quote waar we over spraken was er een van Hagrid: What’s commin’ will come and we’ll meet when it does. Dit klinkt als een prachtige quote en ik heb even goed moeten zoeken waard dit nu eigenlijk over gaat. Ik schreef net al dat ik de boeken niet gelezen heb. Dit is duidelijk een quote uit de boeken, anders had ik wel geweten waar het ongeveer in het verhaal zou zitten.

De tweede quote is van Dumbledore. Dit zegt mij wel degelijk wat, want deze quote komt ook voor in de film: Happiness can be found even in the darkest of times. If one only remembers to turn on the light.
Ik herinner mij het beeld bij deze quote omdat het sterk belicht is in de film (en omdat Dumbledore daadwerkelijk speelt met licht en donker, waardoor hij extra waarde aan de quote geeft).

Dit mag ik op een perkamentachtige achtergrond maken en verder is het plan het eindresultaat simpel en strak te houden.

Het plan van aanpak

Sandra heeft mij een lettertype laten zien wat zij erg mooi zou vinden. Het blijkt dat dit lettertype gratis te downloaden was dus dat maakt mijn werk erg simpel. Toch ben ik bang dat het té simpel wordt en dat dit ervoor zorgt dat het beeld minder mooi, minder authentiek wordt. Daarom ga ik een testafbeelding maken. Ik schrijf een stukje tekst met het gedownloade lettertype en ik ga aan de slag met echt handletteren, dus het zelf tekenen van de letters.

Dit stuur ik op naar Sandra ter controle en wanneer ik van haar een definitieve keus heb gekregen, ga ik echt aan de slag. Als alles digitaal afgerond is, stuur ik bericht naar mijn drukker. Hier laat ik het drukken en op maat snijden. Als laatste moeten Sandra en ik dan nog nadenken over een mooie lijst en stuur ik alles op. Hopelijk kan ik dan snel een foto plaatsen met het eindresultaat. Voor nu moeten jullie het doen met afbeeldingen die niet van mij zijn.

Harry Potter
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!