Macramé – iets nieuws proberen

Macrame project

Vrije tijd

Veel dingen die met kunst te maken hebben, geniet ik op een andere manier van dan dat ik deed toen ik een kind was. Daarom zoek ik vaak naar iets nieuws om in mijn vrije tijd te doen. Op die manier voelt het niet als werk maar kan ik me toch breed oriënteren op verschillende kunstvormen.

Marcramé

Macramé is een knoopkunst. Je legt allerlei verschillende soorten knopen in touw. Hierdoor ontstaat er een patroon en je zou er dan ook nog dingen in kunnen hangen. Hier zie je een foto van een recent knoopwerk van mij. Verder zijn er nog waanzinnig veel voorbeelden te vinden online.

Mijn eigen macramé

Ik had gauw een plantenhanger geknoopt maar daarna was ik op zoek naar een nieuw project. Ik was eigenlijk in de wilde weg aan het knopen, zonder doel en maar zien wat er aan het einde uit zou komen. Nu is dat ook de manier waarop ik graag werk. Ik vind het heerlijk om lekker bezig te zijn zonder na te denken en gaandeweg te bedenken wat het doel gaat worden.

Vervolgens kon ik alles uithalen omdat ik toch een beter plan had bedacht waarbij de draden op een andere manier geknoopt moesten worden. Vlak na het begin heb ik twee kleine plantjes gekocht. Het leek me leuk om deze te verwerken in dit knoopwerk. Dat maakte dat ik direct iets meer een doel kreeg in het knopen. Daardoor kon ik wat gerichtere keuzes maken. Want hoe leuk het ook is om zonder plan of doel te werken, is het soms veel praktischer om wel degelijk een doel te hebben.

Eindelijk was er dus een plan en knoopte ik er lustig op los. Aan de ene kant vol versiering en oefening. Aan de andere kant gericht, zodat de plantjes er goed in kunnen hangen. Het lijkt voor mij wat op een puzzel. Ik zoek naar de juiste soort knopen en naar de juiste vormen waardoor de knopen en plantjes goed bij elkaar passen.

Ik sta open voor suggesties voor een volgend project!

Macrame project
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!