Museumdocent

Teylers Museum

Museumdocent – hoe kom ik erbij?

Een tijd terug schreef ik over het Tinnen Figuren Museum in deze blog. In dat museum sprak ik met Harry over wat ik als educatief medewerker zou kunnen betekenen voor het museum. Ik had hier wel een aantal ideeën over maar ik heb tot nu toe geen enkele ervaring met werken in of voor een museum.

Museumdocent – ervaringsdeskundige

Omdat ik zelf geen kennis of ervaring heb met werken in een museum, wilde ik gebruik maken van de expertise van iemand die dat wel heeft. Ik heb het Teylers museum in Haarlem gemaild met de vraag of ik in contact kon komen met de educatief medewerker. Dat was blijkbaar een mogelijkheid want korte tijd later kreeg ik een mail van Fieke Kroon, de educatief medewerker van Teylers. We spraken af op 5 december om 11u in het museum.

Gesprek in Teylers museum

We spraken af in het café. Ik zat hier aan mijn kopje thee, een aantal vragen en een aantekeningenboekje. Er kwam een dame op mij afgestapt met de vraag of ik Marieke Noordhuis ben. We praatten over wie ik ben en waarom ik haar mailde. Ik legde in een aantal minuten uit dat ik voor de klas heb gestaan, een eigen bedrijf heb, workshops geef en binnenkort misschien met het Tinnen Figuren Museum ga werken.

Vervolgens kon ik haar mijn vragen stellen. Tijdens het beantwoorden van de ene vraag gaf ze ook al direct antwoord op andere vragen. Dus al snel was voor mij duidelijk hoe ik aan de slag kan voor het Tinnen Figuren museum, waar ik op moet letten en dat ik haar altijd nog kan opzoeken om even te sparren.

Het woord aan Fieke

Na het beantwoorden van al mijn vragen had Fieke ook nog een vraag aan mij: zou ik als inval-workshopdocent willen werken voor Teylers? Natuurlijk wil ik dat! Wat een aanbieding. Dit is op steenworp afstand van mijn huis. Ik heb haar verteld dat ik van plan ben om gauw te gaan samenwonen. Zij gaat voor me uitzoeken of er een reiskostenvergoeding mogelijk is.

Wat een uur! Om 12u stapte ik over de drempel van mijn huis met een hoop kennis extra en een nieuwe opdrachtgever.

Teylers Museum
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!