Nieuw boek illustreren

Illustratie van boek bij blog

Illustreren

Ik illustreer het liefste voor boeken. Ik zit nog niet zo in die wereld dus ik heb nog niet zo vaak een klus voor een boek.
De laatste keer wees een kennis mij op een schrijver, op zoek naar een illustrator. Daar is de samenwerking tussen Ondine de Hullu uitgekomen.

Facebookoproep

Deze zelfde kennis deelde een facebookoproep met mij. Het ging om een kort berichtje in een groep. Het kwam neer op: ik zoek een illustrator voor mijn boek. Het gaat om een psychologie boek.

Gesprek

Afgelopen woensdag had ik afgesproken met Michael, de schrijver van het boek. We hebben twee uur zitten kletsen. In eerste instantie natuurlijk om te kijken of we met elkaar zouden kunnen werken. In tweede instantie om elkaar wat beter te leren kennen en als laatste ook om wat meer over het project te weten te komen.

Het was erg gezellig. Het blijkt dat we een soortgelijke humor hebben, we denken redelijk op een zelfde manier.
De mooiste ontdekking, vond ik zelf, was dat zijn schrijfstijl lijkt op mijn tekenstijl. Niet al te strak en serieus. Ietwat schetsmatig, zoekend misschien.

De opdracht

De volgende dag kreeg ik een berichtje dat hij graag met me wil samenwerken. Op dat moment was ik al bezig met het opstellen van een samenwerkingscontract omdat ik al hoopte dat ik dit berichtje zou krijgen.

Ik mag zo’n 60 illustraties maken. Het boek heeft een bijzondere indeling, heel beeldend. Het boek krijgt uiteindelijk waarschijnlijk 4 of 5 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk krijgt een aantal pagina’s, die ieder een eigen onderwerp behandelen. Op die manier kan er op ongeveer iedere pagina een illustratie van mij komen.
De vormgeving van het boek sluit op die manier erg aan bij de inhoud van het boek.

Resultaat

Ik kan nog niet zo veel zeggen over waar het boek precies over zal gaan. Ik heb binnenkort weer een gesprek gepland met Michael en dan bespreken we nader wat ik wel en niet de wereld in kan schreeuwen.

In de loop van de maanden zal ik telkens een korte update geven over waar we staan met het boek. En uiteraard laat ik weten waar je het boek kunt kopen, wanneer het af is.

Illustratie van boek bij blog
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!