Digitaal schilderij voor Maarten

Project details

Een digitaal schilderij als cadeau voor Maarten, de zoon vanreferentiefoto waar dit werk op gebaseerd is de meest interessante foto was.

Maarten houdt van de zee. Hij en zijn vriendin doen graag aan windsurfen. De referentiefoto is dan ook een foto van Maarten zelf, toen hij op Curaçao was.

Het digitale schilderij is steeds meer aangepast naar de wensen van Alma en wat zou passen bij de ontvangers van het werk. Zo is – als je goed kijkt – een haai te zien. Hiermee wordt de link gelegd naar een knuffel die het stel samen heeft. Er zijn zeesterren toegevoegd maar ook een tweede windsurfer.

Het was een heerlijke opdracht. Fijn om met zo’n rustgevend beeld bezig te zijn en er mijn eigen draai aan te kunnen geven. Uiteindelijk waren de ontvangers onwijs verast met het cadeau. Naast het maken van het digitale schilderij heb ik ook de lijst verzorgd zodat er een compleet af cadeau overhandigd kon worden in Delft.

Ik hoop dat ik een foto krijg wanneer het werk boven de eettafel hangt.
Het leuke van een werk in opdracht maken, is dat je met de klant kunt bespreken waar het komt te hangen. Op die manier kan ik in mijn kleur- en lichtgebruik maar ook het formaat rekeningen hangen met de plek en wordt het eindresultaat als het goed is het perfecte werk.

Door het maken van een werk, leer ik de opdrachtgever en eventueel de ontvanger ook op een heel andere manier kennen. Soms hoor ik levensverhalen, soms leer ik wat een bepaalde kleur of voorwerp voor iemand betekend. Graag geef ik dit soort informatie een plekje in het werk, zolang het past.

KLANTAlma de Kok
CATEGORIEOpdrachten
WEBSITEGeen website
error: Content is beschermd!