Potentieel nieuw werk

Illustratie Juf Marieke aan het werk

Op dit moment

Nu werk ik voor Kleinkunstig en de Teach-in Group. Bij de een werk ik als ZZP’er en bij de andere in loondienst. Daarnaast werk ik voor mijzelf en maak ik werk voor klanten. Dit gaat dan vaak om tekeningen, illustraties en kunst. Terwijl ik voor Kleinkunstig en Teach-in Group juist diensten lever.

Mogelijk nieuw werk

Gister middag had ik een afspraak in Amsterdam. Dit was in een prachtig oud schoolgebouw. In dit gebouw zitten allerlei verschillende bedrijfjes. Waaronder het snel groeiende bedrijf Lukida. Ik had hier een gesprek om te kijken of wij een samenwerking aan willen gaan.

Lukida – wat is dat?

Dit is een bedrijf wat een poging doet tot het tekort aan leraren in het basisonderwijs terug te dringen op een creatieve manier. Zij huren ZZP’ers zoals ik in om als invaldocent les te geven op basisscholen. Ik geef daar bijvoorbeeld een dag kunstles en op dat moment kan een basisschooldocent een andere klas lesgeven. Ik ben niet opgeleid om taal en rekenen te leren aan kinderen maar ik kan ze wel leren tekenen en leren creëren.

Het probleem

Ik zou heel graag met ze willen samenwerken, en zij gelukkig ook met mij. Nu ben ik al een tijdje van plan om te gaan samenwonen en daarvoor wil ik naar de andere kant van het land, naar Zwolle. Dit bedrijf werkt in en om Amsterdam. Gelukkig is zij aan het uitbreiden, want het lerarentekort is door heel Nederland een probleem. Binnenkort beginnen zij ook klussen in en om Zwolle aan te nemen. Dus helaas ga ik op dit moment nog niet met ze samenwerken maar hopelijk is er gauw voldoende werk in en om Zwolle zodat ik voor en met Lukida kan samenwerken.

Lukida en ZZP’ers

Ik noemde net al even dat dit bedrijf werkt met zelfstandigen. Ik vind het spannend om volledig zelfstandig te gaan. Ik kies er dan namelijk voor om echt geen enkele vorm van zekerheid meer te hebben in mijn leven. Nu heb ik nog een klein baantje. Weliswaar met een nul-uren contract, maar het geeft mij een beetje vastigheid in mijn financiële situatie. Op het moment dat ik met Lukida zal gaan werken, valt dit volledig weg. Daar moet ik even rustig over nadenken en voor gaan rekenen. Want als het niet genoeg oplevert, dan is het sowieso onverstandig.

Daarbij komt er dan weer een extra stukje administratie bij kijken. Niet dat dit nu perse een probleem is, aangezien ik nu eindelijk een beetje door begin te krijgen hoe dit nu allemaal werkt. Maar het vraagt wel weer extra tijd. Voor iedere dag dat ik voor dit bedrijf werk, schrijf ik een nieuwe factuur en verwerk ik dit weer in de boekhouding. Dit heb ik niet als ik in loondienst werk. Ik moet duidelijk even nadenken.

Illustratie Juf Marieke aan het werk
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!