Tekenen: waar was ik gebleven

Blog tekenen: waar was ik gebleven

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is erg druk geweest de laatste maanden. Niet alleen maar op werkgebied, maar in mijn persoonlijke leven ook. Ik woon niet meer in Haarlem. Ik heb een nieuwe baan erbij waardoor ik financieel meer zekerheid heb maar ik haast geen workshops meer kan geven. Mede hierdoor heb ik er voor gekozen even geen blogs te schrijven. Nu het voelt alsof de rust weer is wedergekeerd, ben ik weer klaar om je iedere week weer te verblijden met een nieuwe blog.

Opdrachten

Ik geef dan geen workshops meer, maar heb wel nog een aantal leuke opdrachten lopen. Eén daarvan heb ik afgerond in de tijd dat ik geen blogs heb geschreven. Ik zou hier heel erg graag over willen schrijven maar op dit moment kan dat nog niet. Ik heb erg genoten van het tekenen van deze opdracht dus ik kom hier op terug zodra ik akkoord heb van de opdrachtgever(s).

Ik heb in een eerdere blog geschreven dat ik een boek mag illustreren. Daar ben ik nog steeds mee bezig. Ook hier heb ik even pauze in moeten nemen maar gelukkig is er door de Corona crisis wat meer tijd ontstaan om te tekenen.

Ook mag ik me de komende tijd bezig gaan houden met handlettering. Dit is de kunst van het tekenen van letters. Dit is niet hetzelfde als kalligrafie, de kunst van het schoonschrijven. Handlettering gaat meer om het creëren van een mooi beeld, een goede compositie, etc., zoals je bij een tekening zou verwachten.

Een nieuwe baan

Ik schreef net dat ik een nieuwe baan heb. Ik werk sinds een paar maanden op het Coornhert Gymnasium in Gouda. Hier ben ik vervangend docent beeldende vorming en ben verantwoordelijk voor de lessen van de eerste klas (en ook een tweede klas). Het is heerlijk om weer met mijn eigen vak bezig te zijn, eigen klassen te hebben. Het is fijn om weer progressie te zien en een band op te kunnen bouwen met de leerlingen.

Ik merk dat ik niet wil kiezen tussen doen wat mijn hart graag wil (workshops geven, etc) en voor de klas staan. Jammer genoeg heb ik nu wel een keus gemaakt door in Gouda te gaan werken. Voorlopig moet ik even afscheid nemen van het geven van workshops.

Toch levert het me veel plezier op om de ontwikkelingen van leerlingen te kunnen zien in hun tekenen, in hun werken. Ze kunnen soms gigantische stappen maken en dan tegelijk ook nog erg gezellig bijkletsen met je.

Misgelopen opdrachten

Het is prachtig, weer voor de klas. Maar dit zorgt er ook voor dat ik dusdanig veel tijd kwijt ben aan het onderwijs, dat ik soms nee moet zeggen tegen leuke opdrachten.

Ik ben door Ondine de Hullu gevraagd om weer voor haar te illustreren. Dit heb ik eerder gedaan, zoals je HIER kunt zien. Ondine heeft altijd een plan. Bij dat plan hoort een tijdschema. En dat werkt fantastisch, want dan weet je wanneer je klaar moet zijn en hoe veel tijd je ergens aan kunt besteden. Het nadeel is, dat als je dus niet genoeg tijd meer hebt in een week, dat je daarom nee moet zeggen tegen de vraag of je voor haar kunt tekenen. Gelukkig heeft ze een ander gevonden waarbij ik hoop dat ze net zo mooi resultaat krijgt.

Blog tekenen: waar was ik gebleven
Auteur

Marieke Noordhuis

error: Content is beschermd!